Katlas valpar

Katlas valpar

Om bloggen

Den här bloggen handlar om Katlas valpar. Hon har fått tre kullar och det står om alla i bloggen. De yngsta högst upp! Mer om kenneln och hundarna finns på www.skullebo.se

Så var de bara två...

ValparnaPosted by Ingela Carlén 02 Dec, 2011 13:18

Calypso flyttade till sitt nya hem i Kalmar redan i måndags och idag har Calli åkt till Stockholm. Redan ikväll är det dags för nästa, nämligen Cessi som ska till Uppsala. Så inatt är det bara Clara kvar! Vi får se hur det går, risken finns att det blir en ledsen natt, när hon plötsligt blir ensam i den stora valphagen. Jag tyckte mig få en föraning av det när hon blev ensam en liten liten stund medan jag följde Calli till bilen och Cessi var kvar ute smiley.

Det blir inte bara tomt på valpar, det blir även tomt i tvättstugan där jag har förvarat det mesta av det som valparna ska ha med sig till nya hemmen. Vad skönt, då kommer man fram till tvättmaskinen nu igen!

Sista bilden här på Calli:

Och den sista på Cessi:

Ja, det kommer verkligen att bli tomt här... smiley.

Såhär mycket får valparna med sig när de flyttar:

Veterinärbesök

ValparnaPosted by Ingela Carlén 25 Nov, 2011 23:08

Idag har valparna och jag varit hos veterinären. Det gick bra och till min stora glädje kunde veterinären känna Calypsos båda testiklar. Jippi!

Tyvärr var valarna den här gången rejält åksjuka. Så nu vet jag att innan de ska åka hem ska de inte ha mat på ett antal timmar och de ska även få åksjuketabletter. Det är viktigt att ge det för annars blir åksjukan väldigt snabbt inlärd. Många hundar börjar drägla bara de förstår att det ska bli bilåkning av. Då blir åksjukan väldigt svår att jobba bort.

Igår tog vi kort av valparna stående. De blev inte så bra tyvärr... Men här är i alla fall Calypso. Bilden blev tillräckligt bra för det här formatet smiley.

Och här är Cessi.

Ingen av dem ser speciellt lycklig ut, så det experimentet skippar vi hädanefter smiley.

Calypso blir den första som flyttar. Han åker hem till Kalmar redan på måndag. Cessi och Calli åker båda i slutet av veckan. Som tur är blir Clara kvar någon vecka till, så att både jag ocks Katla får en gradvis avvänjning från valpar!

Min tvättstuga är full av grejer som ska med vlparna när de flyttar. Jag hoppas att valpköparna har stora bilar smiley. Det är 4 kg torrfoder, filt, leksaker, bajspåsar, mer leksaker, tuggpinnar och så alla papper, boken och skiva från SKK, stamtavla, ditten och datten och så en bok som jag skickar med. Plus att jag kommer att skicka med både färskfoder och BARF-foder! Undrar om jag har glömt något?

Oj, så stora!

ValparnaPosted by Ingela Carlén 21 Nov, 2011 14:08

Utropet i rubriken får jag ofta höra i dessa dagar. Valparna växer verkligen så det knakar! Idag är de redan 7 veckor smiley. Vart har tiden tagit vägen? De utvecklas mentalt minst lika fort som de växer. Calli är redan rumsren om man bara är uppmärksam på hennes signaler och de andra är på god väg. Calypso klättar, med mycket möda och stort besvär, in i valphagen när han är lös i huset och blir sömnig smiley.

Nu har alla valparna nya hem som väntar på dem! Calypso flyttar till Hilda och Viktor i Kalmar, Kalli flyttar till Lotta med familj i Stockholm, Clara flyttar till Rose-Marie i Ulrika (bara 2 mil härifrån!) Och Cessi flyttar till Maria i Uppsala! Så tre av dem blir stadsbor och en kommer att bo på rena rama vischan!

De har åkt bil en gång och alla skötte sig med den äran får jag säga. De var tysta och det var bara en som kräktes lite lite. Så det känns lovande! Katla var åksjuk som liten och i en av hennes tidigare kullar var valparna väldigt åksjuka.

De äter nu mer och mer "riktig mat", men de får både torrfoder, färskfoder och BARF. Det är inte minsta tvekan om vad som är godast smiley. När de får kött är de snabbt framme och norpar åt sig en bit och lägger sig sedan på behörigt avstånd från de andra för att tugga i sig den!

Nej, inte sålda!

ValparnaPosted by Ingela Carlén 14 Nov, 2011 23:41

Två valpar har definitivt hittat sina nya hem! Det är Calli som ska flytta till Stockholm och Clara som ska flytta till Ulrika-skogen bara 2 mil härifrån!

De andra två är fortfarande till salu. Eller är de det smiley? Calypso ska säljas, men Cessi kanske blir kvar här, vem vet? Eller också får hon flytta till en trevlig fodervärd. Som ni hör är det ganska öppet när det gäller henne!

Calypso ska hur som helst flytta. Fast det är ju synd att man inte har hur mycket plats och tid som helst... Han är en riktig goding och ser dessutom mycket lovande ut!

Nu kommer en bildbombning också. Det var ju några dagar sedan för kameran har varit på vift i Småland. Men nu är den hemma igen och har fått jobba!

Och till sist en bild på vackra Klara (som inte är en papegoja)!

Alla sålda?

ValparnaPosted by Ingela Carlén 11 Nov, 2011 17:10

Det finns intressenter på alla valparna, men när det gäller ett par av dem är inget bestämt ännu. Det verkar lyckligtvis som om det finns en viss efterfrågan på valpar även under den mörka årstiden smiley.

Min kamera har varit utlånad till syrran i ett par dagar. Idag smög jag runt och tog bilder med mobilen, men de blev tyärr inget vidare... Men eftersom de blir så små här så lägger jag ut dem ändå!

Lite nya bilder och namn!

ValparnaPosted by Ingela Carlén 08 Nov, 2011 15:00

Jag har inte så många nya bilder, men några finns det. Ett tips om man vill se dem större (de blir ju väldigt små här i bloggen...) är att titta på min Facebook-sida. Sök på Ingela Carlén. Vi är två, men jag har just nu en birma (katt) som profilbild!

Ni vet väl att ni kan klicka på bilden och få den i alla fall lite större nedanför de andra bilderna!

På bilderna med alla är det hanen Calypso längst till vänster. Sedan kommer Cessi, den stora tiken, Calli, lilltjejen och sist men inte minst Clara, mellantiken!

Nu börjar det bli riktigt kul!

ValparnaPosted by Ingela Carlén 06 Nov, 2011 12:54

De första veckorna sover valparna mest och mycket av det som behöver göras gör tiken. Men nu blir jag allt viktigare!

Valparna får nu mat av mig 2 gånger om dagen (från imorgon blir det nog tre). Jag har aldrig haft tikar som diar sina valpar så mycket och så länge som lapphundarna!

Några karaktärsdrag hos valparna tycker jag mig kunna se också.

"Lilla tiken" är mindre intresserad av mat men mer intresserad av mig! Hon vill gosa gosa gosa! När hon slickas i ansiktet tar hon även hjälp av sina små tassar smiley. Hon är mycket näpen i ansiktet och är den som har minst bruna tecken (beroende på att hon har ett anlag för enfärgat svart).

Stora tiken verkar lite tuffare än de andra två. Hon leker oftast med hanen. Hon är ett riktigt matvrak! Hon har mycket ljusa tecken.

Mellantiken sticker ännu inte ut åt något håll faktiskt. Hon är lagom helt enkelt! Hon är förskräckligt söt smiley.

Sist men inte minst kommer så hanen, den enda som är definitivt döpt ännu. Calypso heter han! Han leker lite tuffare lekar med den stora tiken och är en fjäskis! Han har ett mycket fint huvud!

Fyra veckor (och en dag)!

ValparnaPosted by Ingela Carlén 01 Nov, 2011 22:59

Valparna är nu ute allt mer. Tre gånger om dagen har det blivit de sista dagarna och kanske en kvart åt gången. Men tiden ökar stadigt!

Vad har hänt mer? Jo, de har smakat på det som de vuxna äter. Såhär såg det ut då!

De har också fått sin andra omgång avmaskningsmedel. Inte helt i onödan, för en död mask har jag faktiskt sett! Den här gången åt de det så snällt blandat med lite hjortfärs (enligt principen att endast det bästa är gott nog åt mina hundar)!

Fortfarande sover de otroligt mycket. Som uppfödare önskar man att man kunde ställa om dem till fler och längre vakenperioder nu och färre när de börjar bli flyttfärdiga (eller i alla fall senare morgnar då!) smiley.

Jag hoppas att det fina vädret håller i sig så att de även fortsättningsvis kan vara mycket ute. I ena änden av sin valphage har de en vetbed att sova på. Jag tror inte att de har varit i den änden på flera dagar. Sover där gör de definitivt inte! Lapphundar vill ha det svalt och numer är det trängsel i andra änden av hagen där det är en dörr som det drar lite från. Den dörren är alla lapphundars favorittillhåll!

Den här bilden togs just där för bara några sekunder sedan!

Ett annat sätt att sova presenteras här!

Next »