Dizis valpar

Dizis valpar

Titta också på:

Presentation av mig: http://www.skullebo.se/j-presentation.html

Dizis sida: http://www.skullebo.se/dizi.html

Z-kullens sida: http://www.skullebo.se/z-kullen.html

Skaffa hund: http://www.skullebo.se/skaffahund.html

Köpa valp av oss: http://www.skullebo.se/kopavalp.html

Skötselråd: http://www.skullebo.se/hundskotsel.html

Bilduppdatering mm

I valplådanPosted by Jessika Carlén 02 Sep, 2009 00:25

Nu har alla valparna "flyttat hemifrån", de som bor kvar här har flyttat från tältet och bor nu inne på "heltid". Att riva tältet var väldans, väldans, superkul, de (alla utom Ztella som redan hade flyttat) hjälpte till att vika väggarna och taket, lade tältpinnarna i fina högar och rullade ihop tältsnörena! smiley Nåja, kanske inte riktigt, men de sprang omkring på, under och inuti tak och väggar (och slet och drog i dem) när jag försökte vika ihop dem och bar omkring på pinnarna när jag försökte lägga dem i högar! Tältsnörena, ja dem fick de inte komma i närheten av! smiley Tältpinnar som skramlar när man kastar dem i en hög och prasslande, fladdrande tältväggar, tältväggar som lutade i ena änden och rörde sig under tassarna var inte något att ens lägga märke till när det var så roligt! smiley (Min gräsmatta blir sig aldrig lik igen efter den här sommaren under tältet smiley, se sista bilden!)

Kompostgallerburen har jag också rivit, fast då passade jag på när de var ute och busade på gräs- och jordmattan. Nu när de bara är fyra så tänkte jag att de kunde bo i en riktig bur på nätterna i stället, så ut åkte kompostgallrena och så var jag och Zkoj i källaren och hämtade Dizis bur som hon hade på nätterna när hon var bebis. Jag hann inte mer än ställa ner den (på högkant) i köket så var de i den allihopa smiley, så det var bara att tippa ner den så att de fick invigningssova i den innan jag kunde skruva ihop den och ställa den på plats!

Lyckliga valpar som tyckte att de blivit stora vovvar när de fick en riktig bur! Det visade sig dock ganska fort att det blev lite för varmt med alla valpar i en bur så sen var jag och Zpexa i källaren och hämtade Elitens bebisbur också och nu sover de två och två på nätterna. På dagarna går de in i någon av burarna när de är trötta men då brukar alla hamna i samma bur ett tag, sen blir Ztoj för varm och går ut och lägger sig på golvet eller på uteplatsen.

Utflykter har vi haft flera stycken: till ett ridhus och tittat på två hästar och några människor, till Kalmar och åkt bil lite längre, till ridbanan och tittat på massor med hästar som hoppade, människor i mängder och några främmande hundar, till närmaste badplatsen och hoppat/klättrat på stenar och tittat på vattnet (Zpexa provade att plaska lite), till mitt jobb och träffat en hel hög trevliga veterinärer och djursjukvårdare och naturligtvis till skogen och rusat runt flera gånger. Nu är det stadsmiljö som är nästa stora utflyktsmål och det tar vi en mulen dag så att några kan vänta i bilen. Tyvärr inga utflyktsbilder, jag har fullt sjå att försöka hålla ordning på alla! smiley

Kasper är inte längre med i min flock. Han mådde inte bra smiley och fick somna in och i och med det så lade sig ett helt nytt lugn över mitt hem (så lugnt det kan bli med fyra kelpievalpar i huset smiley). Dizi är avslappnad på ett helt annat sätt än tidigare och Eliten har blivit en totalt ny hund, hon till och med leker med valparna!! Det trodde jag aldrig skulle hända, hon har aldrig varit speciellt förtjust i valpar men nu leker hon som bara den! smiley Det var ett tungt beslut att behöva ta bort Kasper men med facit i hand så var det rätt, både mot honom och resten av flocken.

Lite fler busbilder från tältrivningsdagen (förra fredagen):

Några av dagens busbilder:

Zorri är första grävmaskinist...alltid!

Men Zpexa kan hon också.