Aayas valpar

Aayas valpar

Presentation av valparna

ValparnaPosted by Ingela Carlén 30 Mar, 2016 10:06:02
I mina tidigare lappis-kullar har jag alltid sålt tikarna först. Jag har upplevt att intresset för tikar har varit större än för hanar, men det kanske beror på att jag har fått betydligt fler hanar än tikar? I den här kullen är det ju fem tikar och fyra hanar och det lustiga har inträffat att alla hanarna är tingade, men bara en av tikarna!

Här kommer en presentation av de som fortfarande är till salu!

Först ut är Cleo. En uppmärksam och väldigt gosig tik! Lite äventyrlig då hon inte alltid är där de andra valparna är, men absolut inte extremt. Hon har ett mörkrosa halsband.


Nästa är Qola, med ljusrosa halsband. Inte heller hon sticker direkt ut bland de andra valparna. Hon är gärna med mamma Aaya, men är så klart med i lekarna och bråken med de andra också!


Nu är det dags för Qiwi. Hon sticker ut vill jag lova! Första gången valparna var ut var vi fyra personer som hade koll på dem eftersom det inte fanns något staket. Det gick bra. Valpar är ju inte så äventyrliga i en helt ny situation. Vanligtvis! Fyra gånger under de 20 minuter de var ute konstaterade vi att vi bara såg åtta valpar. Alla gångerna var det Qiwi som hade gått på upptäcktsfärd smiley! När jag ska klippa klorna på valparna passar jag på när de är trötta. Då är det lätt som en plätt, det är sällan någon gör mer än ett halvhjärtat försök att protestera. På så vis blir det en positiv upplevelse och inget att dra sig för nästa gång. Qiwi har varit lika trött som alla andra när jag har klippt hennes klor, men hon har protesterat ungefär 28 gånger så mycket!!!

Ja, hon har en vacker och ganska ovanlig färg. Men jag säljer henne inte till någon som vill ha henne bara därför! Qiwi ska till någon som har haft hundar förr och vill ha en liten utmaning. Hon blir en jättebra hund i rätt händer, och det är min sak att se till att hon hamnar rätt!!!


Sist ut av tjejerna blir Qelly. Hon är en försiktig tjej som tar det säkra före det osäkra. Men när hon väl känner sig trygg i en situation är det minst lika mycket fart i henne som i de andra!!!

  • Comments(0)//aayavalpar.skullebo.se/#post65