Aayas valpar

Aayas valpar

Önska-uppdatering

ÖnskaPosted by Ingela Carlén 18 Nov, 2010 13:04:02

Nu var det riktigt länge sedan jag skrev något här... Önska växer och blir även klokare! Det är så mycket man ska lära sig när man är valp att jag inte regelrätt "tränar" henne speciellt mycket. Men lite klicker har vi allt provat på! Det är kul, tycker vi båda smiley.

Jag har gått över till att i stort sett bara utfodra mina hundar med BARF. Det är ett steg jag mentalt har förberett mig på länge, men inte förrän nu har jag känt mig redo att ta steget. BARF betyder på svenska Biologiskt Anpassad Rå Föda (på engelska Bones And Raw Food). Basen i foderstaten ska vara ben med kött på. Här serveras det en hel del kyckling. Grissvansar är också en favorit. Lever, njure och annan inälvsmat blir det någon gång i veckan. Ägg är också jättebra. Mina får dem löskokta med skal och allt!

De uppskattar maten mycket och mår riktigt bra. Att maten dessutom ger naturlig sysselsättning och fantastiskt fina tänder är extra plus!

Här finns en länksamling och även ett aktivt forum för den som vill veta mer om BARF.

Om grunderna i klicker kan du läsa här:

http://www.klicka.cybersite.se/klickertraning.html

Och här är en matnyttig film:


http://www.youtube.com/watch?v=yMr4aIStjOg&feature=player_embedded#!

Fler filmer finns på www.canis.se

  • Comments(0)//aayavalpar.skullebo.se/#post49

En vecka!

ÖnskaPosted by Ingela Carlén 22 Oct, 2010 10:41:04

Nu är det en vecka sedan Önska blev ensam valp i huset. Vi har hunnit med en hel del får man väl säga! Flera dagar har hon varit med på morgonpromenaden i skogen som jag går med en kompis och hennes tre setterhanar. Första gången tyckte hon att de var läskiga. Nu skuttar hon fram som om hon aldrig gjort annat! När vi kommer hem sover hon i flera timmar.

Hon har även fått lära sig att gå i koppel. Det var otroligt lätt, men så har hon ju de andra hundarna att följa efter också. Hon har varit med vid affären och blivit beundrad och i skolan ett par gånger. Men då på eftermiddagen när det inte är så mycket barn där. Till alla dessa ställen har hon ju åkt bil. Det är inga som helst problem smiley

Såhär trött är hon just nu:

  • Comments(1)//aayavalpar.skullebo.se/#post47

Sovmorgon!

ÖnskaPosted by Ingela Carlén 17 Oct, 2010 07:11:30

Just nu känns det som om det finns hopp om livet - Önska har sovit tyst och snällt från 11 tioll 06:30 smiley. Inatt fick hon sova ensam i hagen, men det var uppenbarligen inga problem. Nu är hundarna ute och röjer på tomten, Jag har också passat på att plocka bajs i utehagen (inte för att det blir speciellt många nya högar nu!). Det är fantastiskt enkelt och effektivt när det är fruset ute! Lite kallt om handen bara, men man får med precis allt utan minsta probblem smiley.

Önska njuter av att att ha Katlas och Aayas odelade uppmärksamhet. Ja, det är faktiskt fler än så som tycker att hon är rolig!

  • Comments(1)//aayavalpar.skullebo.se/#post46

Önska

ÖnskaPosted by Ingela Carlén 16 Oct, 2010 19:35:13

Jag har funderat på om jag ska fortsätta skriva lite här om Önska och vad som händer i hennes liv. Kom fram till att jag ska det. Det är ju om inte annat kul för er valpköpare att se vad vi hittar på!

Det som har hänt sedan sist, d v s igår, är att hon har fått ett halsband som hon har på sig ganska mycket. Hon finner sig snällt, men oj vad det kliar! Vi tränar också inkallning närhelst tillfälle ges, d v s när det inte finns något annat som är roligare som lockar smiley.

Hon njuter av Aayas och Katlas fulla uppmärksamhet. Och min och barnens dessutom (Niklas har tagit semester och flytt fältet över helgen)!

Hon fick sova i hagen inatt tillsammns med mamma Aaya. Det fungerade en stund, tills Aaya kom på att hon kunde hoppa ut. Då blev Önska ledsen och väckte matte. Första gången var klockan 2 eller nåt smiley.

Någon av de närmaste dagarna ska vi gå på en liten promenad i omgivningarna. Jag bär henne då ner till strandpromenaden där hon kan få vara lös. Tanken är inte att hon ska ha koppel då utan hon får följa efter Aaya och Katla, men drar hon på för mycket egna äventyr så åker det på!

Här bilder på ett möte mellan henne och kattungen Ängsnejlika!

Och en lite trött sittande Önska. Mattes älskling smiley.

  • Comments(0)//aayavalpar.skullebo.se/#post45