Aayas valpar

Aayas valpar

Inte kul...

DräktighetenPosted by Ingela Carlén 16 Mar, 2012 22:37:10

Idag har jag inga goda nyheter alls. Jag har de sista dagarna blivit minst sagt tveksam när det gäller Aayas dräktighet. Så idag har jag varit på djursjukhuset och röntgat henne. Tyvärr var det bara en valp... En valp är inget bra. Det ökar risken väldigt mycket för förlossningskomplikationer, och det är heller inget idealläge för valpen att växa upp utan syskon smiley.

Så nu håller vi alla tummar vi har för att hon kan föda normalt och slipper kejsarsnitt, och att den lilla (eller kanske mer troligt stora!) valpen överlever!

 • Comments(3)//aayavalpar.skullebo.se/#post54

Jämförelse

DräktighetenPosted by Ingela Carlén 11 Mar, 2012 15:18:22

Här har jag satt ihop två bilder på Aaya. På den första har hon en vecka kvar tills första kullen ska födas, och den andra är den jag tog häromdagen när det var lite drygt två veckor kvar till andra kullen! Hur många valpar tror ni att det blir? Förra gången var det 6 valpar i magen smiley.

 • Comments(1)//aayavalpar.skullebo.se/#post53

Bred vovva!

DräktighetenPosted by Ingela Carlén 09 Mar, 2012 13:01:09

Hon har inte ökat mer i vikt (eller också är det vågen som protesterar mot de höga vikterna; jag måste ju lyfta henne för att kunna få en vikt!), men det händer saker med kroppen. Aaya är nu riktigt bred över ryggen, men valparna har inte sjunkit ner ännu.

Det är kanske svårt att se eftersom hon även har rejält med päls. Det ser mest ut som om huvudet har krympt smiley.

För övrigt verkar hon må bra på alla sätt och äter med god aptit. I dagarna ska valplådan monteras och bäddas iordning (så att hon får ställa till den och bädda om som hon vill!). Det är ju fatiskt bara 2 veckor kvar till den stora begivelsen!!!

 • Comments(0)//aayavalpar.skullebo.se/#post52

Ny toppnotering!

DräktighetenPosted by Ingela Carlén 04 Mar, 2012 23:43:50

Efter att ha varit borta över helgen (på hundkurs så klart!) har jag nu äntligen träffat minaq vovvar igen. Aaya är märkbart större än när jag lämnade henne hos mamma i fredags! Jag skriver alla vikterna här, så är det lättare att följa:

26 februari 20,8 kg
29 februari 22.1 kg
4 mars 24,4 kg

Hon är STOR nu Aaya, och större lär hon bli smiley!

 • Comments(0)//aayavalpar.skullebo.se/#post51

Ny kull på gång!

DräktighetenPosted by Ingela Carlén 29 Feb, 2012 08:16:30

Nu har det gått 5½ vecka sedan Aaya parades igen. Pappan den här gången är underbara Whippes Cream's Radhamanthys. Om honom kan man läsa här. Han kallas för Sudden och bodde hos oss i några veckor i samband med parningen. Vi blev alla störtförälskade i honom. En supermysig hund, på alla sätt smiley!

Aaya blev tidigt under dräktigheten väldigt kelig och lugn. Sista vecka har hennes midja helt försvunnit och nu blir hon tjockare för varje dag som går! För tre dagar sedan vägde hon 20.8 kg, vilket är klart mer än vanligt, och idag vägde hon hela 22,1 kg smiley. Var ska det sluta tro?

 • Comments(0)//aayavalpar.skullebo.se/#post50

Långdragen förlossning

DräktighetenPosted by Ingela Carlén 19 Aug, 2010 17:39:31

Nu är det äntligen i full gång! Första valpen har hunnit bli 4 timmar nu. Den sista (senaste) kom nyss. Det är tre hanar. Två svarta med tecken och en brun med tecken. Som nummer två kom ytterligare en brun hane som tyvärr var död vid födseln. Bilder kommer förhoppningsvis framåt kvällen när den lilla familjen kommit till ro!

 • Comments(1)//aayavalpar.skullebo.se/#post10

Inga valpar ännu...

DräktighetenPosted by Ingela Carlén 19 Aug, 2010 08:18:51

Natten har varit tämligen lugn. Om man bortser från alla katter som har försökt tränga ut mig från madrassen där jag sov och frampå morgonen har försökt leka med mina tår. Eller morgon och morgon... Från 4-tiden!

Nu blir det väl till att fortsätta som förut, efter att jag har fått iväg Anni och Emil till fritids och Fredrik till någon kompis! D v s halvslumra på golvet i väntan på den stora begivelsen!

Tempen nu på morgonen är 37,4.

 • Comments(0)//aayavalpar.skullebo.se/#post9

Valpkameran igång!

DräktighetenPosted by Ingela Carlén 19 Aug, 2010 00:20:09

Nu är Aayas temp är nu uppe i normala 37,9 vilket innebär att valpningen ska komma igång under natten. Husse Niklas har jobbat som en tok för att få valpkameran att funka. Och nu gör den det! (blomma till husse smiley). Den finns på http://www.skullebo.se/valpkamera.html

Bilden är inte världens bästa, men det var vad som gick att ordna med till buds stående medel.

 • Comments(1)//aayavalpar.skullebo.se/#post8

Temperaturen

DräktighetenPosted by Ingela Carlén 18 Aug, 2010 16:12:25

Här kommer alla värden sedan i förrgår

Måndag 22:20 37,9

Tisdag 02:00 37,7

Tisdag 09:00 37,6

Tisdag 17:30 37,6

Onsdag 00:15 37,5

Onsdag 08:30 36,7

Onsdag 11:00 36,9

Onsdag 14:30 37,0

Onsdag 16:00 37,3

Onsdag 19:30 37,4

Onsdag 23:45 37,9

Helt klart är temperaturen på väg upp igen och förlossningen är därmed inledd. Hon är det s k öppningsstadiet!

Aaya är lite orolig, men trots det ligger hon mest i lådan. När vi går ut vill hon fortfande in under bilen! Hon hässjar, men skakar inte som av frossa ännu. Jag ska faktiskt lägga mig och vila en stund. Litar på att jag hör om det händer nåt här, och snart kommer Niklas hem och kan ha koll. Förra (hund)förlossningen fick ju han och Katla sköta själva, så den här gången vill jag vara med och vaken!

 • Comments(2)//aayavalpar.skullebo.se/#post7

Aayas grotta

DräktighetenPosted by Ingela Carlén 18 Aug, 2010 13:12:31

Okej vännen! Är grotta vad du vill ha så är grotta vad du ska få smiley.

 • Comments(0)//aayavalpar.skullebo.se/#post6

Barnmorska

DräktighetenPosted by Ingela Carlén 18 Aug, 2010 12:51:53

Unga birmahonan Mira verkar vara född till barnmorska! När Kattis skulle ha ungar fanns hon där och nu när Aaya är lite orolig finner man henne nära nära!

Visst är de söta!

Här är bilden på Aaya i valplådan. Hon hoppade snällt i när jag sa det, men stannade inte speciellt länge!

Nu ligger hon på sin vanliga plats vid dörren!

Här kommer bilden från morgonpromenaden!

 • Comments(0)//aayavalpar.skullebo.se/#post5

Morgonpromenad och bäddande

DräktighetenPosted by Ingela Carlén 18 Aug, 2010 11:45:49

Nu har vi varit ute på promenad. Aaya hittade en ännu roligare (= större) bil att föda valpar under smiley. Bildbevis komer när jag har lyckats få över bilden från mobilen till datorn! När vi kom hem hoppade hon upp i soffan och började bädda. Det tycker inte matte är okej, så nu ligger det en stol i soffan... Hon bäddade också lite pliktskyldigt i valplådan när jag visade henne den, men det var inte alls lika kul.

Själv håller jag på att plocka fram det vi kan komma att behöva framöver. Massor av handdukar, slemsug, glidmedel, sax, bomullstråd (måste fråga Niklas var han har det!). Och så klart bibeln, eller biblarna som det har blivit nu, Hunduppfödaren och Valpningsboken! Ska SMSa syrran och kolla om hon är vaken och kan vara telefonjour. Inte så dumt med en syster som är djursjukvårdare (fast hon ringer mig nöär det är förlossning på gång hos henne, så sanningen är väl att det ofta är mer moraliskt stöd än sakkunskap som man är i behov av smiley).

 • Comments(0)//aayavalpar.skullebo.se/#post4
Next »