Aayas valpar

Aayas valpar

Mer bilder!

ValparnaPosted by Ingela Carlén 30 Mar, 2016 18:36:54
Idag tog vi med oss de tjejer som fortfarande är till salu till skogen! Dels för att se hur de skulle reagera i en ny miljö och förstås för att få lite fina bilder. Jag tycker att vi lyckades med båda delarna!!!


 • Comments(0)//aayavalpar.skullebo.se/#post66

Presentation av valparna

ValparnaPosted by Ingela Carlén 30 Mar, 2016 10:06:02
I mina tidigare lappis-kullar har jag alltid sålt tikarna först. Jag har upplevt att intresset för tikar har varit större än för hanar, men det kanske beror på att jag har fått betydligt fler hanar än tikar? I den här kullen är det ju fem tikar och fyra hanar och det lustiga har inträffat att alla hanarna är tingade, men bara en av tikarna!

Här kommer en presentation av de som fortfarande är till salu!

Först ut är Cleo. En uppmärksam och väldigt gosig tik! Lite äventyrlig då hon inte alltid är där de andra valparna är, men absolut inte extremt. Hon har ett mörkrosa halsband.


Nästa är Qola, med ljusrosa halsband. Inte heller hon sticker direkt ut bland de andra valparna. Hon är gärna med mamma Aaya, men är så klart med i lekarna och bråken med de andra också!


Nu är det dags för Qiwi. Hon sticker ut vill jag lova! Första gången valparna var ut var vi fyra personer som hade koll på dem eftersom det inte fanns något staket. Det gick bra. Valpar är ju inte så äventyrliga i en helt ny situation. Vanligtvis! Fyra gånger under de 20 minuter de var ute konstaterade vi att vi bara såg åtta valpar. Alla gångerna var det Qiwi som hade gått på upptäcktsfärd smiley! När jag ska klippa klorna på valparna passar jag på när de är trötta. Då är det lätt som en plätt, det är sällan någon gör mer än ett halvhjärtat försök att protestera. På så vis blir det en positiv upplevelse och inget att dra sig för nästa gång. Qiwi har varit lika trött som alla andra när jag har klippt hennes klor, men hon har protesterat ungefär 28 gånger så mycket!!!

Ja, hon har en vacker och ganska ovanlig färg. Men jag säljer henne inte till någon som vill ha henne bara därför! Qiwi ska till någon som har haft hundar förr och vill ha en liten utmaning. Hon blir en jättebra hund i rätt händer, och det är min sak att se till att hon hamnar rätt!!!


Sist ut av tjejerna blir Qelly. Hon är en försiktig tjej som tar det säkra före det osäkra. Men när hon väl känner sig trygg i en situation är det minst lika mycket fart i henne som i de andra!!!

 • Comments(0)//aayavalpar.skullebo.se/#post65

Pappa Toffee

ValparnaPosted by Ingela Carlén 21 Mar, 2016 11:29:00
Jag har något helt fantastiskt här hemma! En hane med oändligt tålamod som är med och uppfostrar valparna smiley. Toffee tappar absolut aldrig tålamodet med de små. Enda nackdelen är att han, när han blir uppspelt, springer tvärs över allt vad valpar heter. Men alla har vi ju någon brist smiley. Här följer en bildkavalkad (från olika kullar!).


 • Comments(0)//aayavalpar.skullebo.se/#post64

Vi behöver en blogg!

ValparnaPosted by Ingela Carlén 20 Mar, 2016 07:35:53
Igår genomfördes Den stora valpflytten, d v s valparna flyttade från min mamma, där de är födda, hem till mig. Att de hittills har bott hos mamma beror på att jag ju till vardags jobbar, och i det här fallet var det en väldig tur eftersom jag ju också hamnade på sjukhus i nästan en vecka när de var små. Men nu är de alltså hemma, med allt vad det innebär! För valparna en stor inhägnad tomt i anslutning till deras innebostad i vardagsrummet och för mig slut på friden smiley. Nu är klockan 07.20 och de håller som bäst på att somna efter sin andra vakenperiod. Den första var klockan fyra... Vi har just infört en ny rutin; den inom inte håller sig lugn när de andra vill sova får sina klor klippta. Det är två av valparna som utmärker sig genom att ha mer energi än de andra, en brun och tan-pojke (som nu har fått ett gult halsband eftersom de är två som är väldigt lika). Han heter, lämpligt nog, Quick! Den andra som utmärker sig är den bruna tiken. Hon är även väldigt självständig och gick på flera egna utflykter redan under valparnas första utevistelse. Hon heter Qiwi.
Jag med värstingarna Qiwi och Quick (så det kanske inte bara var en slump att det var just de två jag höll i just då!!!).

Eftersom jag tycker att det är väldigt viktigt att jag känner individerna i kullen, inte minst för att de ska hamna hos rätt ägare, så kommer jag också sätta halsband på ett par av de svarta valparna under dagen. De är lite svåra att se skillnad på i farten! Det är ju hela tre tikar och en hane som är svarta med bara vita tecken. Några bilder från gårdagen, på valparna och pappa Toffee!!! • Comments(0)//aayavalpar.skullebo.se/#post63

En stor kille!

ValparnaPosted by Ingela Carlén 25 Apr, 2012 10:36:15
Dumle är väldigt tidigt utvecklad, jämfört med den förra lapphundskullen jag hade. Han är redan på god väg att ta sig in i huset själv när han har varit ute och det översta trappsteget (av tre) är ganska högt smiley. Det enda han inte vill är att äta annat än mammas mat. Men det beror väl på att det finns så gott om den kan jag tänka!

Jag vill inte vara i valplådan!

Jag tyckte jag var smart som la en vetbed över det gnagda hörnet på mattan. Den ska bort, tycker Dumle!!!

 • Comments(0)//aayavalpar.skullebo.se/#post62

En riktig hund!

ValparnaPosted by Ingela Carlén 24 Apr, 2012 00:51:43

Oj vad utvecklingen går fort när man är en valp på 4 veckor! Numer kan Dumle springa, skälla, morra, äta färskfoder och gnaga på mattan (bildbevis nedan smiley).

Han skriker när han vaknar och får oftast gå ut och kissa då. Det fungerar jättebra! Om man inte tar ut honom när han vaknar så hörs snart ett annat skrik, från någon av "bröderna"! Fortfarande är det väldigt stor skillnad på hur utvecklade de är så de må har inte en chans mot Dumle!

 • Comments(0)//aayavalpar.skullebo.se/#post61

En händelserik dag!

ValparnaPosted by Ingela Carlén 17 Apr, 2012 23:17:18

Idag har det varit en händelserik dag i Dumles liv! Han visade tydligt sitt missnöje över att vara instängd i valplådan och över att hans TRÅKIGA syskon inte ville leka, så jag förbarmade mig över honom. Han fick, för första gången komma ut. Ut i verkligheten som Fredrik skulle ha sagt smiley.

Jag hoppas att ni ser vad han gör på andra bilden? Kissar! Efter bara ett par steg ute i vida världen kissade han. Fantastiskt - rumsren redan smiley.

Inne igen var allt frid och fröjd. Han sov ett tag och sedan... var han lika missnöjd igen! Jag insåg då att den skyddade vrån under trappen som var så bra när valparna var små inte är det längre. Så nu bor de i händelsernas centrum, d v s vardagsrummet!

Från

Till

Det har nu funkat i ett antal timmar, så för tillfället är herrn nöjd i alla fall!

 • Comments(0)//aayavalpar.skullebo.se/#post60

Tre veckor!

ValparnaPosted by Ingela Carlén 16 Apr, 2012 01:40:19

Idag har Dumle firat sin tredje veckodag. Eller hur man nu säger smiley. Det har vi gjort med avmaskningsmedel! Jag brukar avmaska vid 2 veckors ålder, men det är ju hans två småsyskon idag, så han fick vänta lite. Det kändes inte som om det gick någon större nöd på honom för det. Det är knappast så att maskarna äter upp honom inifrån!

Han kan både gå (om golvet inte är halt!) och skälla! Vikten är hela 2 275 gram smiley. Det är mycket det, när man är så liten! Småsyskonen väger ganska precis hälften, men ska väl börja komma ikapp snart! De är tyngre än de som är kvar hos Axa, men det är klart, där ar de ju 6 stycken som ska dela på den mat som finns!

 • Comments(1)//aayavalpar.skullebo.se/#post59

Redan 2½ vecka!

ValparnaPosted by Ingela Carlén 13 Apr, 2012 11:01:58

Dumle växer och växer! Nu kan han sitta, stå och till och med gå (lite!).

Lite lustigt är det att jag hade tre mycket intresserade köpare innan kullen ens var född, men nu verkar ingen av dem vara intresserad längre. Jag undrar just om det beror på att han är ensam? Förvisso har jag inte ett gäng lapphundsvalpar som tanken var, men ensam valp är han ju inte längre tack vare sina adopterade småsyskon smiley.

Här är dagens bildskörd:

Han är redan social och pussig!

 • Comments(0)//aayavalpar.skullebo.se/#post58

11 dagar och det händer saker!

ValparnaPosted by Ingela Carlén 05 Apr, 2012 15:31:45

Dumle (jag böjer mig för Facebook och döper honom till Dumle!) har öppnat sina ögon. Såhär fin blir man då!

Och, fantastiskt nog, så har han också fått småsyskon. Med betoning på små smiley. Två av Axas valpar har fått flytta till oss. Jag tyckte att hon hade mer än tillräckligt (hon har sex stycken kvar).

Min gissning är att storleksskillnaden jämnar ut sig ganska snart, även om Dumle alldeles säkert kommer att vara störst tills han flyttar.

De små har redan gått upp en hel del i vikt sedan de kom hit och Dumle behöver vi, som synes, inte oroa oss för smiley.

 • Comments(0)//aayavalpar.skullebo.se/#post57

Lägesrapport!

ValparnaPosted by Ingela Carlén 03 Apr, 2012 13:47:45

Jag ser att kategorin är fel för den här kullen. Valpen borde det ju stå!

Här kommer i alla fall en lägesrapport om lilla "Dumle". Jag vet inte om han ska få heta det i stamtavlan, men det är var Facebook har döpt honom till, så det får vara arbetsnamnet! Han växer så det knakar, vilket ju inte är konstigt! Jag har inte ansett att jag behöver väga honom, men på tre dygn hade han fördubblat sin födelsevikt i alla fall smiley. Idag är han 9 dygn och det hörs i stort sett aldrig något från valplådan. Han äter och sover!

Jag tror att han kommer att bli svart med tecken (trefärgad), men det kan också hända att han blir viltfärgad. Om han blir trefärgad så får han säkert lite sotiga tecken, som mamma Aaya.

 • Comments(0)//aayavalpar.skullebo.se/#post56

Kul igen!

ValparnaPosted by Ingela Carlén 25 Mar, 2012 22:49:18

Såg att förra inlägget hette Inte kul, men nu är det kul igen smiley. Efter att jag vant mig vid tanken på att det bara är en valp så känns det nu väldigt skönt att den, HAN, är ute och att allt gick bra! Trots att de kallar den här delen av landet (Linköping/Norrköping) för Tredje storstadsregionen så har vi inget dygnet runt-öppet djursjukhus. Så strular det till sig på kvällar eller nätter är det Läckeby (utanför Kalmar) som gäller.

Men inget strulade till sig, lilla valpen var så snäll och kom ut som han skulle! Han vägde 350 gram vilket är helt normalt. Dock lite för en ensam valp, men det är ju bara bra (inte minst för Aaya!).

Nu när förlosningen är över kan man börja tänka framåt. Det är inget drömläge för en valp att vara ensam i kullen. Bus och bråk med syskon är mycket stimulerande! Jag ska tala om för Ammacentralen att vi finns och får Axa en stor kull (hon ska ju ha om en vecka och är rejält rund om magen!), så kanske några kan få flytta till Aaya.

Bild kommer när det blir bra läge för att fota. Jag stör så lite jag kan såhär i början!

 • Comments(2)//aayavalpar.skullebo.se/#post55
Next »